Следвайте Гласове в ndЕксплозии са избухнали в украинската столица. Киев е

...
Следвайте Гласове в ndЕксплозии са избухнали в украинската столица. Киев е
Коментари Харесай

Атака с дронове камикадзе срещу Киев, тежки боеве около два града в Донбас

Следвайте " Гласове " в nd
Експлозии са избухнали в украинската столица. Киев е нападнат от дронове камикадзе, заяви ръководителят на украинската президентска канцелария Андрей Ермак в своя канал в Телеграм.

По думите му, украинската войска има потребност от още системи за противовъздушна отбрана.
" Имаме потребност от тях и то допустимо най-скоро. Нямаме време за мудни дейности. Имаме потребност от още оръжия за отбрана на небето и заличаване на врага ", добави Ермак. 
Видеокадри в Телеграм демонстрират гърмежи в Шевченковския регион на Киев. След тях са избухнали пожари. Към момента няма информация от формалните управляващи за жертви и ранени. Въздушната паника обаче не е анулирана и жителите са призовани да останат в укритията.

Минути след 7 часа кметът на украинската столица Виталий Кличко заяви за още една мощна детонация в центъра.

Украинската организация ТСН, базирайки се на очевидци, оповестява за облаци пушек над постройката на националната енергийна компания Укренерго.
 
Тежки боеве се водят и към градовете Соледар и Бахмут в Донбас, заяви пък президентът Володимир Зеленски във вечерното си послание.
" Ключовите горещи точки в Донбас са Соледар и Бахмут ", съобщи Зеленски в нощното си видеообръщение. " Там се водят доста тежки борби ".

Град Бахмут е идната цел на съветските въоръжени сили в бавното им нахлуване през региона на Донецк, откакто превзеха основните индустриални градове Лисичанск и Северодонец през юни и юли. Соледар се намира навръх север от Бахмут.
Европейският съюз пък ускорява военната си поддръжка за Украйна, като се чака да стартира през днешния ден задача за образование на 15 000 украински бойци на територия на Европейски Съюз и отпущането на нови 500 милиона евро за доставка на оръжия, заяви Франс прес.
Това е огромна стъпка и първа сходна за Европейски Съюз, отбелязва европейски чиновник, съгласно който " Никога не сме изпълнявали задача от подобен мащаб ".
Очаква се външните министри на 27-те страни членки да одобрят тези две решения на среща в Люксембург през днешния ден и задачата да стартира неотложно да действа, прибавя дипломатически източник, представен от Агенция Франс Прес.
 
Източник: dnes.dir.bg
 
 
 
Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР